Obvodné oddelenie polície začalo pracovať v nových priestoroch

16.12.2010 Humenné

Humenné 16. decembra (TASR) - Za účasti ministra vnútra SR Daniela Lipšica dnes uviedli oficiálne do prevádzky nové priestory Obvodného oddelenia Policajného zboru (OO PZ) na Sládkovičovej ulici v Humennom.
Celkové náklady na investičnú stavebnú akciu, ktorá sa začala realizovať v januári tohto roka, predstavujú 1.354.560,28 eura.
Nové priestory dnes požehnal policajný duchovný pre Prešovský kraj Marek Storoška. Podľa slov ministra je humenské OO PZ v súčasnosti jedno z najlepších na Slovensku. "Je však dôležité nielen aby policajti mali lepšie pracovné podmienky, ale aby aj občania, keď majú priestupkové konania alebo keď je skrátené vyšetrovanie, prichádzali do príjemných priestorov, " zhodnotil po obhliadke objektu Lipšic. Zároveň dodal, že ministerstvo plánuje v budúcnosti postupne rekonštruovať aj ďalšie OO PZ.
Skôr ako na modernizáciu objektov polície sa však chce v budúcom roku ministerstvo vnútra zamerať na prezbrojenie policajného zboru. "Pôjde o lepšiu balistickú ochranu policajtov, budovy prídu na rad až v tom ďalšom rade. Je naozaj dôležitejšie, aby boli policajti adekvátne vystrojení a vyzbrojení, aby zvládali komplikované a stresové situácie, " vysvetlil Lipšic.
Minister vnútra zároveň poznamenal, že sa bude dnes zaujímať u predstaviteľov PZ o informácie z oblasti kriminality, dopravnej nehodovosti či priestupkov na území Prešovského kraja a Humenského okresu. Podľa Lipšica je v tejto súvislosti nutné zamerať sa aj na lokality, kde sú sústredené rómske komunity. "Je to jedna z priorít, aby ľudia, ktorí bývajú v blízkosti segregovaných osád, mali pocit väčšieho bezpečia a aby neboli objektom sústavnej majetkovej trestnej činnosti, " podotkol Lipšic s tým, že od budúceho roka bude podľa jeho slov v uliciach oveľa viac policajtov ako doteraz.
Šéf rezortu vnútra dnes počas návštevy mesta Humenné zároveň udelí dvom policajtom z OO PZ Prešov - sever medaily za obetavosť. Gabriel Hatala a Matej Čuchta zachránili 28. októbra tohto roka 55-ročnú ženu, ktorú unášal v Prešove prúd rieky Torysa. Dôchodkyni ochrnutej na pravú časť tela hrozilo v chladnej vode utopenie.
 

Vyberte región